tiistai 9. elokuuta 2011

Kotona jälleen!

Lomaviikko Mikkelissä meni aivan liian nopeen ja arki pukkaa jälleen päälle. Huoh! Olisi pikkaisen enemmin kaivannut lomaa. Elokuun loppuun asti ois ollut kiva, mutt ei auta nyt itku markkinoilla. Koulu alkaa huomenna ja sitä sitten jatkuukin kevääseen asti. Onneksi muutaman viikon verran armahdetaan loman merkeissä, mutt kyllä sitä saadaan taas painaa "niska limassa" ajatustyötä.

Lauantaina vietettiin miun synttäreitä ennen lähtöä Mikkeliin. Väsäsin sellaisen yhdellä-kerralla-syötävän täytekakun; banaania ja vadelmia :) Ois muuten tullut perinteinen mansikkakakku, mutt mansikat oli just sillä hetkellä hieman huonoja. Hyvin kyllä maistui siitä huolimatta! Kun masu oli täynnä niin oli hyvä lähteä ajelemaan pilvisessä säässä kohti mökkilomaa. Ajomatka sujui mukavasti ja heti rantaan päästyämme pilvet väistyivät ja aurinko tuli esiin. Todella hyvin ajoitettu. Kyllä on taas suhteet yläkertaan kunnossa. Ei muuta kuin kamat mökkiin ja sauna lämpiämään.

Päivät menivätkin sitten leppoisesti. Aamuherätys tapahtui joka päivä klo 5.30-6.30 kun karjalauma rymisteli mökkiin. Eihän siinä enää pysty nukkumaan kun moni on jo pomppinut päällä. Aamiaisen jälkeen mentiin paistattelemaan aamuaurinkoa saaren toiselle puolelle ja lepuuttamaan vatsaa. Hieman viileämpinä päivinä käytiin matkailemassa lähiseuduilla, sillä saaressa oli aika tylsää jos ei tarennut olla ulkona :) Käytiin Mikkelissä kiertelemässä parinakin päivänä, Varkaudessa moikkamassa Kiian ja Merrin kasvattajaa ja sitten vielä Savonlinnassa heittämässä hyvästit koululle. Hain siis eroilmoituksen sieltä :). Nyt ei tartte enää mennä sinne kouluasioissa!

Saaressa ollessamme nautittiin auringosta ja vedestä. Harmiksemme vesi hieman jo viileni tuulen sekoittaessa sitä mutt kyllä sinne vielä tarkeni. Otin kotonta mukaan kumiveneen ja sillä me seilattiin saarta ympäri Kiian ja Merrin kanssa. Toisen nauttivat aivan mielettömästi. Merrin ilme oli aivan näkemisen arvoinen kun se pääsi ekaa kertaa kyytiin muilta salassa. Oli niin ylpeä ja tyytyväinen. Välillä Merri otti pienet nokkaunetkin seilatessamme :) Kiia ei oikein malttanut kun piti kytätä jos vaikka vesipisaroita lentää. Samaa se jatkoi soutuveneessäkin. Siinä piti vielä laulaa ja antaa tahtia soutajalle.

Muu aika menikin sitten syödessä hyvin, uidessa ja saunoessa. Merri oli joka ilta lämmittämässä saunaa ja olisi halunnut aina päästä mukaan ylälauteelle. Piti hieman rajoittaa toimintaa kun muuten siellä olisi ollut kaikki muutkin. Ja sitten ois tullut ahasta ja vaarallisia tilanteita. Uimaan koiruudet pääsivätkin sitten senkin edestä. Merri ui kun piti paimentaa Lili pois ulapalta, hakea frisbeetä + tapella siitä Lilin kanssa, pelastaa Stiina "hukkumiselta" ja tai muuten vaan uiskennella ja nauttia viilennyksestä. Harmittavasti jatkuva lilluminen vedessä sai herran turkin haisemaan niin ummehtuneelle kun se ei kerinnyt missään vaiheessa totaalisesti kuivumaan. Pohjavilla on kuitenkin sen verran paksu ett se vie oman aikansa ja parhaiten sen saa kuivaksi vain föönillä. Kotiin päästyämme herra saikin sitten shampoo-pesun, föönauksen ja kampaamisen. Aika huima ero kun turkki on nyt kunnolla kuiva, kauttaaltaan!

Loppuun muutavia kuvia:

Mökki
Kiia nauttii auringosta
Kyllä soutuveneessä on kivaa!
Merri vartioi
Kiia auringonlaskussa
Aamuaurinko

Kiia ja Merri

P.S. Me rakennettiin myös näitä eli aikakausi ennen kännyköitä ja tietokonetta

Käpylehmä kohtaa käpylampaan
Porsaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti