torstai 16. kesäkuuta 2011

Merri 18kk ja agia koko viikko

Tää viikko on melkein vain ja ainoastaan aksailua!

Maanantai olikin Merrin 18kk päivä sekä vapaapäivä töistä joten suunnattiin molempien koiruuksien kanssa heti aamupäivästä hallille ottamaan reeniä. Merrillä olisi ollut illalla ryhmätreenit mutt koutsi ilmoitti ettei tule paikalle vaan kyseessä olisi ollut itsenäistä treenailua. Tämän takia suoritimme treenit heti aamupäivästä niin ei tartte sitten illemmalla kytätä kelloa ja pohtia milloin mennään. Saimme tunnin aikana ihan tarpeeksi harjoitella; Kiian kanssa vauhdikasta rataa, vauhdikkaita kontaktin ohittamisia, vauhdikkaita keppejä ja miun kädellä näyttämistä, Merrin kanssa sitten keinua, Aa:ta ja keppejä etupalkalla.

Kiian kanssa otettiin siis aika vauhdikasta rataa. Pääasia oli siinä ett minä juoksen kovaa ja ohjaan samalla hyvin ja kunnolla loppuun asti. Yleensä oon tahtonut hieman löysäillä vauhdissa ja näkyyhän se sitten myös Kiian vauhdissa kun se ei ole sellainen itsenäisesti vauhdikkaasti menevä niin kuin Merri. Kun mie juoksen superkovaa niin silloin Kiiakin juoksee! Tehtiin aika selkeää rataa...sellainen missä saatiin vauhti pysymään kovana ja menoa riitti. Ei mitään pahempaa pyöritystä.


Halusin myös ottaa keppejä moneen kertaan harjoitellen ohituksia ja omaa etenemistä eri suuntiin Kiian tehdessä keppejä. Aika hyvin ne onnistui vaikk A-este oli siinä edessä. Kerran kokeilin etäisyyttä sivusuuntaan muurin luokse niin se oli jo hieman liikaa. Silloin Kiia tuli tokavikasta välistä pois. Sitten harjoiteltiin puomin kontaktia! Lisäsin omaa vauhtia ihan kympillä ja Kiian piti pysähtyä ja pysyä kontaktilla kunnes annoin luvan. Kerran pyyhälsi oikein tyylikkäästi kontaktilta pois, ei pysähtynyt. Pienen palaverin jälkeen otettiin uudelleen ja sitten pysähtyi ja pysyi kunnes annoin luvan. Olin itse varmaan yli 10 metrin päässä ja jatkoin koko ajan matkaa eteenpäin.

Merrin kanssa keinu takkuili jälleen. Hirveä hinku on päästä sinne mutt sitten puolessa välissä alkaa hieman jännittämään. Tosi asiassa en ole yhtään ihmeissäni tuosta keinusta, olisin tosi yllättynyt jos Merri ei edes yhtään aristelisia keinua. Merri säpsähtelee hieman heilahtavia asioita. Tällä kertaa mentiin kyllä joka kerralla ihan alusta loppuun asti vaikka hieman hirvittikin. Puolessa välissä laitoin minipöydän alastulon alle ettei heilahdus olisi nyt niin hirveän suuri. Se hieman helpotti suoritusta. Ei ollut ihan niin selvää jännitystä puolessa välissä. Pitää varmaan pikkaisen aikaa vahvistaa tuolla tavoin ja sitten ottaa vasta pois kun mennään hyvällä mielellä keinu.
Aa meni tosi kivasti. Upeat kontaktit alastulolla ja malttoi oottaa vapautuskäskyä joka kerta. Aivan huippu poika! Kepit meni jälleen aivan superisti, myös etupalkalla. Ollaan hieman otettu etäisyys harjoituksia sekä ohjaamista pujottelun alkuun tiukoissa paikoissa. Merri taipuu todella hyvin tokaan välikköön kovassakin vauhdissa ja osaa nyt säädellä hyvin vauhtiaan kepeillä. Vielä ongelmana on se jos joutuu lähettämään ihan keppien edestä niin silloin tahtoo puskea tokaan tai kolmanteen välikköön. Mutt jos on matkaa niin silloin ei ongelmaa aloituksen kanssa. Nyt pitäisi ruveta hieman opettamaan avokulmia ja pimeää kulmaa. Onneksi Merrillä on jo nyt kepit todella hyvällä mallilla etten uskokaan ett niiden kanssa tulee ongelmia.

Tiistaina kävin sitten itse juoksuttamassa ja käskyttämässä omaa ryhmääni. Aiheena oli kepit :) Kyllä se on vaikea este jos ei siihen kiinnitä alusta asti huomioita. En nyt tässä aloita tarkastelemaan ryhmän menoa tarkemmin mutt ei aina riitä ett koira osaa kepit vaan ne pitää osata mistä kulmasta vaan.
Keskiviikkona oli sitten pitkästä aikaan Kiian ryhmätreenit. Eeva-Liisa oli tuonut todella kivan ratapiirustuksen mukanaan; suoraa ja sujuvaa menoa mutt sitten lopussa vääntöä ja kääntöä ja hieman pohdintaa.


Alku meni kivasti... renkaalle yritin takaaleikkausta mutt se ei onnistunut missään välissä. Kiia pyörähti joka kerta renkaan edessä. En vissiin sitten osannut kertoa ajoissa mihin mennään. Tuota pitää harjoitella jossain välissä omalla ajalla. Tavallisella hypyllä se olisi onnistunut mutt nyt ei renkaalla. Putki-A erottelu ei nyt oikein sujunut tuon putken osalta oikein hyvin. Kerta mentiin ekalla kerralla A:lle niin sitten uudelleen! Vaikka miten käsi oli sivulle niin eikun A:lle. Piti ihan oikeasti työntää Kiia putkeen, sitten meni oikeeseen osoitteeseen. Juoksin 11 hypyn oikealta puolelta ja lähetin putkeen. Sitten peruutin takaisin hypyn viereen ja ohjasin kaukaa Kiian suorittamaan putken jälkeiset hypyt. Näin sain todella hyvän etumatkan lähettämään Kiia toiseen putkeen ja sen jälkeiseen hypyn takaakiertoon. Ekalla kerralla olin itse niin sekaisin ettei tullut mitään. Mutt sitten tokalla kerralla kun tiesin jälleen mitä teen niin loppu sujui kuin tanssi. Käytin poispäinkäännöksiä ja ne sujui yllättävän hyvin. Nyt ihan toivon ett pääsis kokeilemaan niitä jossain kisoissa. Ne meni nimittäin niin kivasti! Ainoat ongelmat mitkä oli renkaan takaaleikkaus (halusin ihan piruuttani sitä testata, vaikka olisi renkaan voinut suorittaa toisellakin tavalla) ja putkeen meno Aan alta. Erottelu ei onnistunut noin kaukaa vaan piti viedä putkelle. Muuten meni kyll ihanasti. Tosi superfiilis jäi treeneistä. Kepitkin oli aivan superit, ei nimittäin kaikkein helpoin kulma mutt Kiia-typy tykitti hyvin menemään.

Nyt kun tämä fiilis jaksaisi kantaa pitkälle niin hyvin menee. Vkonloppuna Nastolaan katsomaan ja jännittämään ystävien ja tuttujen suorituksia sm-kisoihin. Onnea vaan kaikille, pidetään peukkuja katsomossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti