lauantai 17. toukokuuta 2014

Paikka LAUn SM-joukkueeseen

On taas se aika kun valitaan LAUn edustusjoukkue Tampereen Sm-kisoihin. Kriteereitä muutettiin viime vuodesta mikä muutti joukkueen kokoonpanon hieman jännittävämmäksi. Viime vuonna valittiin suoraan 4 parasta koko kauden nolla% perusteella. Silloinhan me tahkottiin jo kauden alussa Kiian kanssa nollat ajoissa kasaan ja saatiin vielä aika hyviä ratoja aikaiseksi keväälläkin. Päästiin kirkkaasti nolla% perusteella joukkueeseen.

Tänä vuonna olikin eri kriteerit; 2 parasta pääsee kevään nolla% perusteella joukkueeseen, kolmanneksi paras on sitten varakoirakko. 2 paikkaa täytetään sitten toukokuussa järjestettävissä sm-joukkueen karsintakilpailussa. 2 rataa ja niistä katsotaan yhteistulos!

Meidän kevään 1.1-16.5. nolla% Kiian kanssa ei ole mikään häppöinen joten oli pakko osallistua karsintakilpailuun molempien harmaiden kanssa. Merrin kanssa osallistuminen oli vain pakonomainen, sillä osallistuminen oli osa joukkueen hakemista ja näin saisimme luvan edustaa jotain muuta joukkuetta. En todellakaan ollut luottavainen että päästäiskö LAUn joukkueeseen Kiian kanssa, joten otin jo etukäteen yhteyttä muihin joukkueihin ja puhuin edustuspaikan ainakin Kiialle. Parhaimmassa tapauksessa olisin saanut paikan myös Merrille samaan joukkueeseen.

Tänään siis osallistuttiin karsintakilpailuun, tuomarina toimi Sami Topra. Oli kerrankin kiva osallistua "epiksiin" missä toimi tuomarina ihan oikea tuomari. Ja mitä parhainta niin saatiin näin treeniä Kotkan kisoja varten mihin Sami on nimetty kanssa tuomariksi ;). 

Eka rata:

Merrin kanssa aloitettiin! Onneksi noin 8 miniä ennen meitä niin kerkesin hieman lämppäesteillä ottamaan suurimmat höyryt pois. Ensimmäiset 6 estettä meni todella hienosti mutta sitten herra meni 7 putken ohi kun oma liike ei ollut tarpeeksi eteenvievä. Siitä 5. No sitten putkesta keppien avokulmaan... no siitä toinen 5. Loppurata olikin sitten hyvää menoa, paitsi että herra pudotti vielä vikan riman. Just kun olin sanonut Stiinalle ettei herra ole rimoja pudotellut! Lopputulos oli siis 15.


Kiian kanssa tehtiin hyvää rataa vaikka vauhti nyt ei ollutkaan mitään kovinkaan hähäkkää. 7 putkeen tein takaaleikkauksen jottei vaan mene ohi tai loikkaa Aalle. Putkesta tullessa Kiia kääntyi väärään suuntaan vaikka olin äänelläkin kertonut missä mennään. 13 putken jälkeen Kiia oli menossa takaisin puomille ja teki aikamoisen kaarroksen. Vaikka lähetin sen hypylle niin Kiia oli niin sivussa että tuli kuitenkin hypystä ohi. Siitä 5. Itellä oli hetken plasmat sekaisin kun jäin väärälle puolelle. Onneksi handlattiin homma loppuun ja saatiin ihan ok tulos. 

Lopputuloksissa Kiia 5 ja 3.sija, Merri 15 ja 4.sija. Ei siis kovinkaan montaa tulosta tullut, ja vain yksi nollatulos tuli radalta.

Toka rata:

Tokalla radalla Merri teki hienoa työtä vaikka heti puomin jälkeen tulikin HYL. Herra nimittäin sinkos väärään päähän putkea. Olisi vaan pitänyt pitää paremmin hallussa tai sitten mennä puomin toiselta puolelta, eli radan puolelta ja vetää kauempaa herra oikeaan päähän. Pientä hiomista vielä on hypyissä kun herra tahtoo hypätä aivan liian pitkälle. Kontaktit Merri otti hienosti vaikka keinulla piti hieman lypsää alemmas. Kepitkin meni tällä kertaa hyvin vaikka edellisellä hypyllä katsoi koko ajan miuta ja pudotti vielä rimankin sen takia. Odotti vain koko ajan käskyä ett mitä seuraavaksi. Ei ollut vain kovin hyvä juttu jos rupee kysymään jo ponnistaessa ett mihin seuraavaksi. Vikan putken jälkeen olin auttamatta myöhässä ja 17 hyppy piti heittää hieman kaarrellen. Loppusuoralla jäin väärälle puolelle mutta eipä se haitannut/parantanut loppusuoran etenemää. 

Kiian kanssa otin puomin ylösmenon varmasti sillä Sami sanoi juuri ennen rataantutustumista että nyt katsotaan kuinka sujuu vauhtikontaktit. Otin Kiian mukaan ja nopeilla käskyillä käskytin puomille ja varmuudeksi hieman suhisin niin neiti teki todella hienon rytmin vaihdoksen ja otti hyvän ylösmenokontaktin. Ja mikä parasta niin alasmenokontakti oli kanssa todella hieno niinkuin edelliselläkin radalla. Rata meni aika passelista vaikka meno tuntui hieman tahmealta. Kepit piti varmistaa loppuun asti, mutta sain onneksi lähetettyä putkeen pitkästä matkasta. Näin olin itse ajoissa 17 hypyllä ja sen kanssa ei ollut mitään ongelmaa! Loppusuoralla käskytin aika voimakkaasti hyppyjä ett neiti varmasti etenee ja hyppää hypyt kunnolla. Tuloksena oli sitten 0-voitto!


Kun tarkasteltiin tuloksia niin saatiin varmistettua Kiialle paikka LAUn joukkueessa. Näin varmistui myös että Merriltä jäi joukkuekisa tänäkin vuonna väliin. Toivon mukaan ens vuonna sitten, tai sitten pitää paremmin pelata osallistumisen kanssa ett sais harmaat samaan joukkueeseen ;). Onneksi tässä lähialueella on seuroja millä on ongelmia saada koiria joukkueisiin. Viime vuonnakin oli kaksi joukkuetta mitkä koostui pelkästään LAUn koirakoista. Harmi vaan kun ei voi kisata toisella koiralla yhdessä joukkueessa ja toisella toisessa samassa säkäluokassa. Nyt me kuitenkin edustetaan LAUn joukkuetta Stiinan ja Lilin kanssa kolmatta vuotta peräjälkeen :)! 

Kuva: Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti