sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Mustaa.. ja hopeaa... Mustaa... ja hopeaa


Näin äitienpäivänä siskostani tuli uusi äiti, mustahopea kääpiösnautseri Nomi:lle. Aivan mahtava pikku pentu! Kiia oli jo aivan innoissaan pikku tulokkaasta, olisi halunnut leikkiä pihamaalla. Merri hieman vierasti ja oli aika ihmeissään miten tuollaiseen tulisi suhtautua. Eiköhän jäbälle joskus loksahda ajatukset kohdalleen kun ei tämä uusi neiti ole mihinkään menossa. Onneksi kesä on tulossa niin päästään viettämään aikaa oikein porukassa.

Tällä viikolla ollaan hieman harrastettu piha-aksailua. Maanantaina käytiin Merrin kanssa hallilla treenaamassa hieman tekniikkaa kun Rissanen ei päässyt countsaamaan tällä kertaa. Otettiin hyppy-puomi-yhdistelmää. Huh huh,  mikä vauhti! Ekalla kerralla Merri hieman liukui kontaktialustan kanssa. Joo pitää hieman jarruttaa. Otettiin pelkkä puomi niin hieman jo parempi. Harmittavasti vaan hieman takapää tahtoo tippua kontaktilta kun ei osaa vielä oikein jarruttaa oikein. Pitää laittaa hetkeksi vaikka siivekkeet viereen niin ei pääse ahteri putoamaan.
Kokeiltiin sitten 8 keppiä ilman mitään, ja jätkähän painoi menemään ihan kympillä, jee! Tosi hienoa! Muuten otettiin backlap:ia ja välistä vetoja. Pitää kyllä saada omalle pihalle uudet hyppyesteet että päästään noitakin harjoittelemaan vähän useammin. Keppejä ollaan kyllä otettu joka päivä. Ekaks otettiin sillä 8 kepillä ettei vaan keskittyminen herpaannu. Vasemmalta puolelta meni todella hienosti mutt jotenkin tuo oikeapuoli on hieman tökkinyt. En oikein tiedä mikä siinä on mutt jotenkin oikealla puolella tulee enemmin virheitä. Pitää testata tuota vielä hallilla kuinka siellä käy. Voi olla ett joutuu laittamaan muutaman kaaren tukemaan suoritusta. Nyt Merrillä ei ole enää ihan niin itsenäistä menoa kuin joskus aikaisemmin. Verkkojen kanssa sain laittaa etupalkan, lähettää ja jäädä itse paikoilleen seisomaan kun Merri eteni palkalle. Nyt jotenkin tahtoo lopettaa pujottelun kesken ja katsoo missä mie oon. Kai varmaan etupalkkaa on ollut viime aikoina aivan liian harvoin. Pitää ottaa kannellinen rasia käyttöön.

Kiian kanssa päästiin pitkästä aikaan ryhmään treenaamaan. Oli tosi kivaa ja on hyvä fiilis ryhmästä. Kokeiltiin viime vuoden mm-hyppistä pikkaisen muunnellen. Tilanpuutteen takia yhdistettiin 3,6 ja 16 hyppy, 12 pituus ja 13 hyppy korvattiin puomilla. Aika kiva rata, ei mikään kiemurainen vaan aika suoraviivaista menoa. Kiialla tuli mutkissa aika pitkät kaarrokset joten niissä on vielä aika paljon tekemistä. 11 putken sisäänvienti oli aika hankala, varsinkin kun jouduin viemään sen putken toisenpään ja puomin välistä. Joutui muutaman kerran komentamaan ett meni. Toisella kertaa meni jo paremmin. Ennakkoon helpolta tuntuva kohta 14-15-16 hypyt muodostuivat hieman haastavaksi. Se miten normaalisti lähetän Kiian takaakiertoon ja otan siitä sitten jatkon niin ei onnistunut tällä kertaa ollenkaan. Kiia tulee niin nopeasti hypyn takaa ett miun oma kroppa osoitti suoraan kepeille ja sinnehän se likka meni. Otettiin pariinkin kertaan ja aina sama lopputulos. Vaikka miten käänsin ja väänsin niin ei... Otettiin sitten sylkkärillä. Se toimi, joo, ihan ok kun maltoin viedä mutt sitten tahdoin vaan olla hieman myöhässä putken ohituksessa. En oikein tykännyt sylkkärijutusta joten tuota kohtaa pitää treenata. Kokeillaan joskus myöhämmin tätä samaa rataa koko kentällä niin nähdään sitten mitä kunnon välimatkat tekee radalle.

Merri sai perjantaina taas yhdet antibiootit virtsatietulehdukseen. Otin aamulla pissanäytteen ja kiikutin sen eläinlääkärillä jossa ollaan nyt käyty viimeiset pari vuotta. Hoitaja oli niin raivostuttava ett meinass ihan oikeasti hermo pettää. Kysyin ett voitteko tutkia nopeasti näytteen ett tiedän onko oikeasti jotain vikaa vaan onko vaan taas omassa päässä. Ei suostunut millään. Selitteli vaan ett perjantait on tosi huonoja kun ei voi tehdä viljelyä kun vasta maanantaina ja on täyttä ja ja ja... Sitt soi puhelin ja siihen pitää vastata kesken lauseen. Odotellaan... Sitten jos olisin tullut maanantai aamuna uuden näytteen kanssa kun ei näytä olevan akuutti tapaus, ei siis kipua eikä tunnu vaivaavan. Siinä vaiheessa paloi kyll totaalisesti käämi kun hän oli antamassa aikaa ma klo 8.30 ja ennen sopimista taas puhelin soi mihin piti vastata. Odotellaan... Tokasin puhelun jälkeen ett unohdetaan koko juttu ett palaan asiaan jos tuntuu siltä ja lähdin kävelemään ovesta ulos. Hyppäsin autoon ja ajettiin vanhaan kantapaikkaan. He ottivat heti pissanäytteen tutkittavaksi. Käytiin pikaisesti kaupassa sillä välillä kunnes palasin kuulemaan tulokset. Joo ei ollut puhdas näyte; pH oli vähän kohonnut, punasoluja, valkosoluja, bakteereja jne. Kävin hakemassa Merrin autosta punnitukseen jonka jälkeen saatiin antibiootit 10 päiväksi. Huomenna soittelen viljelyn tuloksista. Oli kyllä todella helpotus kun Merri sai lääkkeet heti mukaan. To ja pe oli jatkuvaa vehkeitten lutkuttamista, ja heti ekan lääkkeen jälkeen se on loppunut. Ihan normaalia pikkupesua! Merri oli muutenkin tosi innoissaan uudessa paikassa, hoitajat piti moikata, asiakkaat piti tarkistaa ja huoneessa olevan koiran kanssa piti jutella ja tietysti kassan taakse olisi pitänyt päästä. Voi olla tullaan jatkossa myös tähän vanhaan kantapaikkaan. Sen verran ihanaa palvelua saatiin. Kiitos siitä heille! Toivotaan ett nää tulehdukset jäisivät pikkuhiljaa taakse ettei tartte vähän väliä niiden kanssa puljailla. Voi olla ett pikkumies on pienessä keväthuumassa niin menee vähän billyboy:in sekaisin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti