keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Mersu-mies liitää

Merri on päässyt nyt alkuviikosta ihan urakalla liitämään. Onhan se yksinkertaisesti niin mahtava pakkaus ett miksipä ei :) Sunnuntaina Merri oli tsemppaajana Mikkelin kisoissa ja roolinsa osasi hyvin. Ääntä ja meuhkaamista kyllä riitti. Harmittavasti aikataulu oli vaa sen verran nopea ettei keritty ollenkaan ottaa mitään Merrin kanssa lämppäriesteillä. No joku päivä Merri pääsee vielä itseasiaan.


Kuva: Anne Lind
No maanantaina oli meidän ryhmätreenit. Rissanen oli varmaan unohtunut jälleen raksatyömaalle eikä selvinnyt vetämään treenejä. Keksittiin sitten hieman omia juttuja. Halusin ottaa hieman ansaesteiden ohittamista, pussia ja puomia osana rataa. Kaikki muut meni hyvin paitsi tuo puomi. Ekoilla kerroilla otin vain hypyn takaa ja silloin ei vielä mitään ongelmaa. Kun yhdistettiin mutkaputki hypyn eteen niin sitten alkoi pikkupoikaa hirvittämään. Ilmeisesti alkuaikojen visiot puski päänuppiin: "Apua, tää puomi on kauhean korkea ja vielä kauhean kapeakin". Juoksi ihan innoissaan puomille mutt sitten puolessa välissä ylösmenoa stop. Mitäs tässä pitäisi tehdä! Jatkaa matkaa vai hypätä alas? No onneksi vain maksimissaan kaksi kertaa hyppäsi alas, muuten jatkoi matkaa. Alastulokontakti oli jo aika hyvä. Hieman himmailee vauhtiaan alastulolla vaikka on kontaktialustakin. No kyllä mie mieluummin otan tällä hetkellä tuon pikkaisen himmailun kuin sen sata-lasissa-menon ilman pysähtymistä. Se nimittäin kostautuu jossain vaiheessa ihan kympillä. Käytetään vaan ahkerasti kontaktialustaa niin kyllä se sen paikkansa jossain välissä hokaa. Aalla ei ole tuota ongelmaa. Tulee tosi nätisti alas asti. Ja nykyään nuo kontaktilla pysymiset on aivan huippua! Ei paljoa varastele!

Keskiviikkona otin Merrin mukaan oman vetoryhmäni treeneihin ajatuksella hieman testata uusittuja kontaktiesteitä ja harjoituskeppejä. Otin ekaksi puomin hihnassa jos vaikka yrittää sinkoilla ties minne. No eikä mitä, jätkä paahtoi menemään sen minkä jaloistaan pääsi. Huh! Otettiin muutaman kerran uudelleen ilman hihnaa. Ekaksi otin hypyn kanssa ja käskytin rauhaa ennen puomia (toimii nimittäin kepeillä) mutt nyt ei. Jätkä vaan paahtoi innolla menemään puomia. Malttaa onneksi ottaa kontaktin tosi hyvin. Kokeilin sitten hieman kovemmalla vauhdilla kun tultiinkin putkesta puomille. Tälläkin kertaa rauha-käsky kaikui kuuroille korville kun yks meni häntä pystyssä eteenpäin. Ei näyttänyt ollenkaan arastelevan tällä kertaa! Ehkä se maanantai oli jokin tilapäinen mielenhäiriö.

Harjoituskepitkin sujui aika kivasti! Jos annoin sille tilaa ja lähetin niin tykitti ihan kybällä menemään alusta loppuun. Jos tuli liian tiukka kaarros ja olin aivan keppien alussa niin silloin tahtoi hieman mennä väärästä välistä sisään! Pitää hieman harjoitella tuota tiukkaa kepeille menemistä kun se tulee jossain välissä eteen kuitenkin. Nyt menee nimittäin todella hienosti kun lähettää ja antaa sille rauhan suorittaa. Merristä tulee kyllä paljon parempi kepittäjä kun Kiiasta varmaan ikinä. Kiia seuraa vieläkin aika vahvasti mitä mie teen kun taas Merri seuraa pelkästään keppejä. Pitää ruveta ottamaan sivuetäisyyttä uudestaan ja sen jälkeen ohittamisia.

Kyllä hommaa riittää ennen ekoja startteja. Oon nimittäin hieman pyörtämässä tätä päätöstä kisata vasta ens vuonna. Voi olla että mennään radalla elokuun lopussa syyskuun alussa :) Eli onneksi tässä on kesä aikaa treenata kontakteja ja muutenkin radan suorittamista. Riippuu missä kunnossa kontaktiesteet on kesän loputtua, keinu ehkä etupäässä, ratkaisee aika paljon osallistutaanko pelkästään ekaksi vaan hyppyradalle vaan pystytäänkö osallistumaan myös agille. Toivottavasti! Eihän tässä auta muu kuin ruveta systemaattisesti treenaamaan niin ehkä siten saadaan tulosta aikaiseksi.

Keskiviikkona treenien lopuksi otin pikkupätkää Merrin kanssa. Muuten kaikki oli ihan hyvin ajateltu mutt en yhtään muistanut ett oman ryhmän medit oli just suorittanut radan ja rimat oli 40cm. Merrin kanssa ollaan pidetty nyt rimoja 30cm. Pikkaisen hidasti ennen ekaa 40 estettä mutt sitten jatkoi paahtamista eteenpäin. Kyllä hieman huvitti! Tajusi kuitenkin arvioida oman hyppynsä ja suoritti hypyt puhtaasti. Mahtava mies!

Kuva: Anne Lind

Torstaina käytiin Merrin kanssa testaamassa kuinka homma toimii epiksissä. Osallistuttiin mölleihin mineihin riman korkeuden takia. Minien rimat oli 30 cm ja medien 40cm. En halunnut vielä ihan niin paljon hyppyyttää ja kerta kun ei oo vielä jätkää virallisesti mitattu niin mineihin mentiin. Pääasia mitä menin testaamaan niin oli kontaktit radalla. Ja ei mitään ongelmaa! Tosi hyvin otti molemmat kontaktitkin. Pikkaisen vissiin kilpailuvietti heräsi itsellä etten pidättänyt kontaktilla kauaa, saati olisin mennyt ohi. Pitää sitä alkaa harjoittelemaan ja seuraavissa epiksissä sitten kokeilla :) Muuten Merri suoriutui aivan loistavasti mutt loppusuoran vika este oli liikaa. Siitä mentiin ohi ja kielto. Tyhmä ohjaaja kun ei osannut kunnolla edes käskyttää hyppyä vaan hoki eteen. No eihän pieni mies tuollaista vielä kunnolla tajunnut. Onneksi virallisissa kisoissa ei oo tuollaisia loppusuoria :) Loppuun vielä video suorituksesta, kiitokset Idalle kuvaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti