lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kevät huumaa...

...kunnes ei enää kunto kestä :). Koiruudet ovat olleet viikon verran laitumella kun äiti on ollut lomalla. Sunnuntaista asti ollaan oltu pihalla tekemässä ties mitä. Itse jouduin olemaan ti-to työharjoittelussa ja pe kävin Savonlinnassa tekemässä tentin. Koirat ovat olleet sillä välin äitin apuna pihalla haravoinnissa, peltivaraston purussa, kompostin tyhjennyksessä sekä hiirten metsästyksessä :) Hiiret olivat tehneet pesän meidän kompostiin ja peltivaraston alle. Voi sitä vauhtia ja vaarallisia tilanteita kun Kiialle selvisi mikä on homman nimi. No lopputuloshan on aika selvä. Hiiret pääsivät hieman autuummille laitumille tekemään pesiään. Kiia on siitä päivästä lähtien marssinut tontin rajoja hiiriä vahtien. Eipä ole nitä pahemmin enää näkynyt! Merri on jättänyt tontin tai oikeastaan hiirten vartioinnin totaalisesti Kiian hartioille. Merri on keskittynyt tarkastelemaan enemmin mitä tiellä tapahtuu tai mitä äiti tekee milloinkin. Näin loppuviikosta illat ovat jo aika rauhallisia kun molemmat vetävät sikeitä sohvalla. Kyllä tuo pienen koiran kevät voi olla välillä rankkaa kun pääsee pitkän talven jälkeen kirmailemaan koko päiväksi pihalle ja touhuilemaan siellä. 

Itse kun oon tullut harjoittelusta niin ollaan oltu vielä pihalla jonkin verran ottamassa aksailua. Keppejä, rengasta ja kontaktia. Ei oo oikein voinut ottaa mitään pitkää sessiota kun koko päivän on joutunut vahtihommiin. Kuitenkin sen verran ett ollaan saatu onnistuneet suoritukset aikaiseksi. Merrin kanssa käytiin maanantaina ryhmätreeneissä. Nyt päästään käymään ihan säännöllisesti O-J Rissasen opeissa. Tällä kertaa otettiin välistä vetoja, takaakiertoa ja takaaleikkausta. Oli tosi kivat treenit ja Merrin kanssa tekeminen on vaan niin mahtavaa. Kyllä miulla on niin fiksu poika ett melkein ei tahdo malttaa oottaa ett pääsee sen kanssa eka kertaa radalle. No maltetaan mieltä sen osalta :) Merri on kehittynyt kepeissä todella upeasti. Ollaan ilmeisesti sen verran monta kertaa otettu niitä pihalla ett jokin on kolahtanut mieleen. Tänään otettiin eka kertaa kahdella kaarella... ja toinen teki kepit aivan täydellisesti :) Ihanaa!!! Nyt pääsee taas lisäämään etäisyyttä ja ohituksia jne.

Kiian kanssa käytiin perjantaina todella pitkästä aikaan epiksissä. En ollut ihan varma siitä mitäköhän niistä oikein tulee kun ite olin koko päivän Savonlinnan reissulla ja Kiia koko viikon pihalla. No otettiin riski ja lähdettiin kokeilemaan. Päätin tehdä radalla järjestelmällistä työtä ja pitää siitä kiinni. Ja se toimi. Tein kaiken miten olin ajatellutkin ja 0-tuloshan sieltä napsahti, ja 2.sija. Voittaja oli reilun sekunnin nopeampi ja meillähän se meni helposti aikaa pysähdys kontakteilla ja muutamassa reilussa kaarroksessa. Olin kyll tosi tyytyväinen meidän yhteistyöhön. Se mihin en ollut tyytyväinen niin oli omaan juoksuun. En todellakaan suosittele kisaamista jos on istunut autossa pitkiä matkoja monta päivää ennen kisoja. Miun jalat oli kuin puupökkelöt, ei mitään voimaa. No onneksi kohta loppuu nuo pitkät ajomatkat niin pääsee treenaamaan omaa juoksemista.

Mutt video meidän radasta... Kameramies oli hieman myöhässä ja kuvaaminen alkaa vasta 3 esteen kohdalta.


P.S. Voisko joku suositella meillä kestävää heittämislelua kun meidän frisbeet (kovat ja pehmeät) sekä ties mitkä rinkulat ovat aika tohjona. Mutt voiko sitä yhtään ihmetellä kun katsoo videopätkän Kiian ja Merrin rinkulan hausta :).
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti