keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Hola Espanjasta osa 2

Terveiset Gironan vanhasta kaupungista!!!
Ensimmäisen kisan jälkeisenä välipäivänä suunnattiin hyvillä mielin Gironan kaupunkia tutkimaan. Navigaattoriin vaan kaupungin keskusta ja katedraali niin hyvin päästiin perille. Pikkaisen sai parkkipaikkaa metsästää linja-autoaseman tuntumassa olevalta, varmaan kaupungin ainoalta ilmaiselta, parkkipaikalta. Jostain syystä ei tehnyt mieli lähteä seikkailemaan ihan keskelle kaupunkia ja pikkukujia parkkitalon toivossa. Ei oltais kyl voitu autoa saada parempaan paikkaan kun pienen pieni kävelymatka ja oltiin jo aivan vanhankaupungin ytimessä. 


Girona oli kaupunkina todella kiva. Varmasti kesällä aivan uskomattoman hieno. Kaupungin parasta antia on se että sen keskusta on oikeasti todella pieni ja kaikki on pienellä alueella. Voi helposti liikkua kävellen joka paikkaan eikä mene turhaa aikaa siirtymisiin. Hieman meitä ei sää suosinut kun oli pilvistä ja aika viileä tuuli. Piti ihan hakea kahvilasta kuppi kuumaa jotta tarkeni jälleen kipitellä kaupungin katuja. 

Hieman tahtoi viileä sää velloa Gironan läheisyydessä seuraavat pari päivää kun sai ihan pelikentällä olla coretex-vermeet päällä. Viimeisenä pelipäivänä aamupäivästä tuli ihan kunnolla vettäkin mikä onneksi lakkasi 4 väylän jälkeen tai muuten olisi kyllä päivästä tullut todella pitkä, varsinkin jos kisa olisi jouduttu laittamaan poikki. Onneksi selvittiin päivästä suhkot kunnialla vaikka orastava flunssa veikin voimia molemmilta, Jonnelta pahiten. Kisan jälkeen lähdettiin ajelemaan Barcelonaan missä vietettiin viimeinen ilta. Ekaksi hotellille viemään kamat ja hieman fressiytymään minkä jälkeen autolla Barcelonan keskustaan kohteena Sagrada Família. Olihan se vaikuttava näky ja varmasti aika hulppea myös sisältä. Kirkon ympärillä oli todella paljon turisteja ja ties mitä sakkia. Itse päädyttiin hieman kävelemään kaupungin katuja ja nauttimaan päivällistä ennen kuin oli pakko lähteä palauttamaan vuokra-auto.


Seuraava eli lähtöpäivä menikin ihan kiitettävästi lentokentällä. Ranskalaisten lakkoillessa meidänkin kone lähti myöhässä aika tavalla ja jouduttiin ihan jännittämään jatkolentomme kanssa. Selviittiin kuitenkin, eikä edes ollut kiire koska jatkolentommekin oli 30 min myöhässä. Kerkesi hakemaan iltapalaa ja toivotut tuliaiset taxfree:stä. 

Maanantai-illan viimeiset auringonsäteet Euroopan taivaalla.
Vaikka koneemme olivat myöhässä ja vaihtoväli aika tiukka niin silti saatiin kaikki matkatavarat mukaamme. Puolen yön jälkeen päästiin pois terminaalista mistä sitten matka parkkipaikalle alkoi. Suomen vaihtelevat säät olivat saaneet autonkin hieman jäähän, myös sisältä. Sai raapata jäätä tuulilasin molemmilta puolilta. Onneksi sentään kaikki muuten toimi hyvin. Jonnen alkanut flunssa oli pahentunut lentojen aikana joten hän sai nukkua lähes koko ajomatkan kotiin. Hyvin jaksoin ajaa 2,5 tuntia vielä lentojenkin jälkeen, sillä onhan tuota kokemusta yöajoista. Oikein tankattuna ED:iä ja hyvää musiikkia kovalla suoraan kuulokkeista pitivät kyllä huolta siitä ett ajomatka sujui rattoisasti. Energiajuomien kanssa saa olla kyllä tarkka ettei tuu tankattua liikaa että pystyy käymään suoraan nukkumaan kun sen aika on. Kamat kun sai roudattua sisään niin sänky kyllä kutsui hyvin pian. Ja mikään ei kyllä ollut parasta kuin käpertyä omaan sänkyyn nukkumaan. Reissussa on kivaa mutta kyllä oli kiva palata kotiinkin!!!

Seuraavaa reissua odotellessa ;)!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti