perjantai 31. toukokuuta 2013

Kolmas kerta toden sanoo...

... tai ainakin niin ett tyhmä ihminenkin sen tajuaa, vihdoin.

Kyseessä siis on Merrin maha! Herralla on vaan sen verran herkkä maha että ei kestä raakaruokaa kovinkaan hyvin, maksa laukaisee pienissäkin määrin katastrofin. Raaka ei ole aivan niin hyvin sulavaa kuin prosessoitu ruoka. Käytin varmuuden vuoksi Merrin eilen eläinlääkärillä ettei olo kerkee menemään huonoksi kun on vkonloppu tulossa. Eläinlääkäri Virve on aina onneksi todella ihana ja ottaa asian vakavasti ja kertoo asiat niin että tyhmä omistajakin (katson siis peiliin) tajuaa. Pitkin hampain hän antoi Merrille Tysolin suolistoantibiootin ja senkin vain 5 päivän kuurin. Varmaan lyhyempikin olisi vielä riittänyt. Sitten jatkoon Ínupektiä säännöllisesti ½-tablettia 2 x pvässä sekä maitohappobakteeri-jauhetta. Näillä parannetaan ja vahvistetaan antibiootin turmelemaa mahan omaa bakteerikantaa. Nesteytettiin vielä hieman koska oli pientä kuivumista havaittavissa. Aina yllättää miten nopeasti voi tuon kokoinen koira kuivua. Voin vain kuvitella miten paniikissa todella pienen koiran kanssa voi olla kun sille iskee ripuli, puhumattakaan miten pentujen kanssa. Merrikään kun ei ollut millään vesi-ripaskalla vaan herralla oli löysä vatsa.

Nyt herra on taas oma itsensä ja syö hyvin; i/d-ruokaa viikon verran minkä jälkeen herra siirtyy nyt todellakin Acanaan. Joukkoon sitten inupektit ja maitohappobakteerit + hieman lihaa kyytipojaksi sekä tietysti välillä piimää/raejuustoa/kermaviiliä. Merri kun ei ole koskaan ollut mikään tonkija vaan sivistynyt siisti mies mikä tykkää harjaamisesta ja sylissä istumisesta. Kiia kun on taas sellainen kaikkiruokainen tonkija mikä kulkee ulkona suu samalla käyden ja nuolemassa niin kompostia, ämpäreitä, lapioita, ja tosissaan syö ihan mitä vaan. Nyt neiti on innostunut syömään pihastamme valkoisia kaunokais-kukkia :). Neiti on kyllä madotettu joten ei siinä sentään matoja ole :D. Mutt ei tarvi ihmetellä miksi neidillä on rautavatsa.

Tulevat pennut kyllä saavat olla pienestä asti pihalla ja mennä viipottaa siellä ja tutkia maailmaa. Saavat myös syödä ja tonkia kaikkea mahdollista (ei siis tosin mitään vahingollista) että niillekin tulisi todella rautavatsa. Onneksi Muskalla eikä Vindillä ole herkkää mahaa joten sen puoleen ei pitäisi olla pelkoa pentujenkaan puolesta.

Aina ei kuitenkaan voi tietää tarkkaa ja vaikka kuinka kuvittelee tekevänsä kaikkensa koiruuksien hyvinvoinniksi niin joskus totuus ei ole sitä mitä kuvittelee. Onneksi tämä nyt sentään on pieni vaiva meidän omassa perheessämme, sillä Merrinkään maha ei todellakaan ole sieltä herkimmästä päästä. Oon kyllä nähnyt joitain todella pahoja tapauksia ja ne ovat sentään kaukana meidän arkielämästä.

Muskan astutuksesta tulee tänään tasan 5 vkoa ja nyt alkaa todella huomaamaan ulkoisia muutoksia. Kyljet ovat todellakin levinneet kun piti oikein kunnolla löysentää valjaita tuossa alkuvkosta. Mahan seudulla on muutenkin tullut pyöristymistä ja kasvamista, puhumattakaan nisistä. Ruoka maistuu nykyään ihan mielettömän hyvin. Neiti söis varmaan koko ajan! Pitää kuitenkin vielä hieman rajoittaa ettei vaan rupee lihoomaan. Neiti on nyt siirretty emä/penturuualle niin saa paljon energisempaa ja ravinteikkaampaa ruokaa. Kiia ei oikein tykkää tästä Muskan yllättävästä ruuan himosta ku Muska kerkee säntäämään ennen sitä nuolemaan Merrin ruokakupin :). Toinen on ihan ällikällä lyöty ett mistäs nyt tuulee.

Keskiviikkona lähdin viemään pentulaatikkotarpeita tekijälle ja piti vielä ottaa viimeiset mitat piirustusta varten. Piti hieman demonstroida ja pyytää laatikon käyttäjäkin malliksi että varmasti tulee hyvä. Laatikosta tulee 80 x 100 ilman lattiaa että saadaan siitä purettava/uudelleen koottava.

 
 
Tänään käytiin ostamassa Puuilosta digitaalinen keittiövaaka punnituksia varten sekä ollaan alettu hamstraamaan lehtiä. Harmittavasti sekä Etelä-Saimaa että Hesari ovat muuttuneet pienempään muotoon joten joutuu keräämään enemmän lehtiä kasaan. Entiset hesarit olivat juuri hyvän kokoisia!
 
Ens keskiviikkona meillä olisi Kiian kanssa iltakisat Kouvolassa ja tulisko sieltä sitten se kolmas... No me lähdetään nyt kyllä tekemään "hyvät ja hieman varman päälle"-radat. Treeniä sm-kisoja varten! Ilmo on tehty, majoitus varattu jo aikoja sitten ja joukkuepaikkakin saavutettu. Ei muuta kuin annetaan päivien kulua että päästään vihdoin kisahurmokseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti