tiistai 13. maaliskuuta 2012

Epistreenit

Eilen ei ollut episten takia Kiian ryhmätreenejä, joten pitkän pohdinnan jälkeen päätettiin harmaiden kanssa lähteä tekemään epistreenit. Syy miksi lähdettiin epiksiin niin oli se että kilpailijat oli ensin ja tuomarina toimi ryhmäkaveri Hanna. Ja tosi kivan radan Hanna oli meille laatinutkin, juuri meille sopiva. Saatiin treenata tiukkoja käännöksiä ja kontakteja. Alunperin maksien piti aloittaa mutt jostain syystä medit aloittivatkin skabat, joten me oltiin Merrin kanssa ekana vuorossa.

Rata oli aika helppo ja varsinkaan kun ei ollut minkäänlaisia tavoitteita tuloksen suhteen, niin kaikki sujui ihan mukavasti. Alkuun en ollut oikein tyytyväinen kun Merri loikkasi muurin jälkeen taas todella pitkälle. Vaikka lähdin jo kääntämään ennen kuin ponnisti niin silti loikka oli aika valtava. Olisi pitänyt ottaa muurin etupuolelta niin olisi kääntynyt paremmin. No sitä harjoitellaan tulevaa varten. 4 hypylle olin alunperin ajatellet tekeväni niiston mutt jokin ihme ajatuskatkos tuli ja en hetkeen oikein tiennyt mitä olin tekemässä. Ei tullut niistoa mutt onneksi tajusin muuten ilmaista hiukka lyhyempää hyppyä. Pitkällä suoralla putkeen oma käsi vispasi aivan liikaa ja se sai Merrin hieman epäilemään putkeen menemistä. Tyhmä minä! Putken jälkeinen hyppy ei ollut kovinkaan tiukka mutt niitä harjoitellaan yhä. Merrihän ei ole mikään paras mahdollinen kääntyjä. Aalle tuli ihan ok kontakti, hidas mutt oikeaan asentoon tuli ja pysyi kunnes toisin käskettiin. Niin ja varsinkin kun käskytin kontaktia väärin; seis muuttui jostain syystä odota-käskyyn. Siis mitä miun päässä oikein liikkui. En yhtään ihmettele ett oli hidas kontakti. Edelleen tyhmä minä! Seuraava hyppy meni ihan mukavan tiukasti ja siitä sain hyvän linjan kepeille. Sitten vaan suoran kautta putkeen ja toiseen putkeen. Kävin pikaisesti näyttämässä kättä putken päässä ja Merri kääntyi sieltä tosi tiukasti. Puomi kontakti oli taas hidas, sitä pitää vahvistaa seuraavalla kerralla kun mennään hallille. Kestettiin kuitenkin kontaktilla kunnes toisin käskettiin. Saatiin Merrin kanssa 0-tulos parhaalla suoritusajalla -9,60, luokkatasoituksen takia tultiin toiseksi.


Kiian kanssa olin kahdessa kohdassa metrin verran väärässä paikassa, ja sehän kostautui heti. Tokan putken jälkeen olin metrin liian lähellä hyppyä; oma vauhti hidastui ja Kiia otti kiellon. Ja sitten toka vikan putken jälkeen olin metrin liian kaukana putken suulta ja taas oma vauhti hidastui ja haltuunotto oli hankalampi. Kiia kerkesi lukitsemaan edellisen hypyn ja loikkasi sen. Muuten kyllä meni todella näppärästi. Kiia irtosi putkiin paremmin kuin Merri ja muutenkin teki hyvää työtä. Jos ei olisi virheitä tullut niin aika olisi ollut hyvin lähellä Merrin aikaa. Harmittavasti inhimillisistä tekijöistä riippuen Kiian suoritus ei tallentunut videolle. Mutt me saatiin molempien harmaiden kanssa hyvät treenit. Torstaina olisi sitten Merrin ryhmätreenit ja lauantaina Kiian kanssa Katin koulutus. Vkonloppua odotellessa.

Tänään iltapäivällä päivälenkin jälkeen käytiin Citymarketin alakerrassa treenaamassa Kiian kanssa tottista ja Merrin kanssa näyttelyhihnassa juoksemista. Kiian kanssa otettiin seuraamista, luoksetuloa ja liikkeestä maahanmenoa. Huomaa ettei olla ihan viime aikoina kunnolla otettu kun maahan mentiin vasta tokalla käskyllä. Ehkä me joskus jaksetaan taas kunnolla paneutua kyseiseen lajiin, ehkä sitten kun Kiia jää eläkkeelle agilitystä :). Merri teki hienon näyttelytreenin; nenä eteenpäin ja häntä selkälinjan alapuolella. Ilmeisesti edellinen treeni, parin vkon takaa, oli vielä hyvässä muistissa. Kunnolla näyttelyhihna kaulaan, paljon hyviä nameja ja naksutin. Sitten vaan hölkötellään ja naks heti kun nenä oli eteenpäin ja häntä selkälinjan alapuolella. Vaikka cittarin alakerrassa autoja liikkui ja ihmisiä niin niistä Merri ei ollut moksiskaan. Tämä lupailee hyvää. Reilu kolme vkoa on pääsiäiseen ja näyttelyyn. Pyrin nyt tekemään näyttelytreenejä Merrille säännöllisesti jos vaikka itse pääsisin sitä esittämään. Alustavasti ollaan kuitenkin sovittu ett Stiina vie ett kestää häntä alhaalla. Jos vaikk Lahdessa sitten pääsisin jo viimeistään itse narun päähän.

Meinaan nyt ottaa tosissani tän häntäjutun kun näin opiskelijana ei ole kauheasti varaa ravata näytteyissä ja ottaa sieltä EH - H:ta hännän takia. Niin kävi viime vuonna kolme neljästä. Tälle vuodelle ollaan jo katseltu näyttelyitä;

Juvan näyttelystä; kuva: Kaija Kaaro

9.4. Lpr
28.4.Lahti (joihin ilmoittauduttu)
5.5 Parikkala
13.5 Hamina
ehkä heinäkuun alussa Ruotsiin
29.7 Mikkeli
3.-5.8 Kuopio SawoShow
18.8 Kouvola
25.8 Mäntyharju
26.8 Luumäki ja sitten
8. -9.12 Hki Winner -12 ja Voittaja 2012Se ett menenkö noihin kaikkiin Merrin ja Muskan kanssa niin se jää nähtäväksi. Toivottavasti kasvattaja sponsorois vaikk muutaman Muskan näyttelyn :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti