sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kotkan kisat osa 2 - Merrin kanssa oppia ottamassa

Sama paikka, sama tuomari (Pertti Siimes) ja hieman samat tulokset kuin eilen, mutta eri koira. Merrin kanssa kisattiin tänään kahden startin verran Siimeksen tutuilla radoilla. Hieman alussa jännitti kuinka kuuliainen Merri on ekalla hyppis radalla kun on viime aikoina lyönyt hieman läskiksi ensi hetket. Nyt kuitenkin toinen oli todella kuuliainen ja aivan supermenoa oli alusta loppuun asti. Saatiin hyvin aikaa rauhoittua ennen omaa vuoroamme jaloittelun ja lämmittelyn jälkeen.

Eka rata, hyppis
Otin kakkosen takaa ja heitin 3 muurille ja 4 hypylle. Valssasin 4 jälkeen ja sain hyvän linjan 5 kautta 6 hypylle. 6 jälkeen tein persjätön, jotta pääsin sulkemaan 10 putken vääränpään. Pikkaisen jäin jälkeen 8 hypyllä mut onneksi Merri irtosi tuttuun tapaansa niin pääsin "oikaisemaan" ja olin aivan oikeassa paikassa putkea ajatellen. Sitten en ole ihan varma mitä tuossa putken jälkeen tapahtui. Jäinkö polkemaan paikalleni hiekkaan vai tuliko Merri niin julmetun kovaa ulos sieltä. Kuitenkin Merri pyyhälsi aika kauas selkäni taakse ja jouduin aika vahvasti ottamaan sen mukaani kepeille. Kun liike oli hieman erilainen mitä olin suunnitellut niin tyrkkäsin Merrin vahingossa kakkosvälikköön, aargh. Ei muuta kuin kepit alusta ja loppuun asti tyylikkäästi. Keppien jälkeen tein valssin ja heitin Merrin takaakiertoon 12 hypylle. Tosi hienosti Merri irtosi takaakiertoon ja sain itse hieman etumatkaa. 13 hyppy oli vaihdettu renkaaksi mutt se ei tuottanut meille vaikeuksia :) Loppurata mentiin sitten tyylikkäästi kaasutellen. Lopputuloksena 5 rv ja 2.sija. Videota ei valitettavasti saatu inhimillisistä syistä.

Toka rata
Agirata oli hieman kuin hyppis väärinpäin mutt kontaktiesteet oli vain tuotu areenalle. Nyt päästiin heti kaasuttelemaan 4 hyppyä puomille joten pikkaisen jännitti kuinka hyvin herran tassut pitää puomilla. Ei ongelmaa! Kontaktinotto oli todella hidas. Pysähtyi kyllä kuin seinään mutt kontaktin yläreunaan ja pitäis tulla alas asti. Pitää pysähdyskäsky sanoa paljon myöhemmin jotta tulee oikeaan paikkaan. Nää on näitä eroja Merrin ja Kiian ohjauksessa. Merri irtosi taas todella hyvin 6 hypylle ja sain tehtyä laajan valssin 7 rengasta ajattelen. 7 hyppy vaihdettu edelleen renkaaksi. Rengas oli nimittäin hieman eri kulmassa joten laajalla valssilla sain Merrin ohjattua hyvään linjaan. 8 hyppy meinasi hieman valua mutt sain kuitenkin kammettua aika kivuttomasti kepeille. Keppien jälkeen ajattelin hirtolla saada putkeen mutt ei onnistunut. Veto ei kuulemma ollut tarpeeksi voimakas joten Merri kaahasi vääräänpäähän. Olisi siis pitänyt tehdä vanha-kunnon valssi keppien jälkeen. No jos seuraavalla kerralla :) Mie luotin siihen ett Merri hieman voimakkaammin kysyisi ett mihin, mutt se kysymys jäi kysymättä. Aattelin ett jatketaan kuitenkin matkaa mutt ei päästy kuin keinulle asti kun Merri teki todella lahjakkaan lentokeinun. Siis todella lahjakkaan, keinu ei edes liikahtanut alaspäin. Päätin siinä kohtaa ottaa keinun uudelleen ja muistuttaa mikä on sallittua ja mikä ei. Tultiin sitten suorinta tietä, Aan kautta, maaliin. Kiitokset Titille kuvaamisesta!Ens viikon torstaina molemmat harmaat pääsevät Einin käsittelyyn, eli fyssarille. Sitten olisi vielä lauantaina Katin koulutus Kiian kanssa ja sunnuntaina Merri vuoden vikat kisat Hyvinkäällä. Jos vaikka siellä saataisi lyötyä kaikki oppimamme yhtään ja saatais niitä nollia napattua. No vaikkei niitä tulisikaan niin on aivan superia kulkea Merrin kanssa radalla. Se on jotenkin niin vaivatonta ja helpon tuntuista. Tää aksailu on vaan niin herkkä laji ett pikku virheetkin maksaa todella paljon  kun on kyseessä nopea koira. Onneksi on nopea koira, sen kanssa ei tarvi jatkossa itkeä ajan kanssa. Mennään vaan ja porskutetaan :)  

1 kommentti:

  1. Kyllä ne nollat sieltä tulevat, sen verran mukavaa oli katsella tein menoa (jos sitä lentokeinua ei lasketa ;) ).

    VastaaPoista